Velkommen ombord!

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser.
  • Svanen-Mariager-Fjord-1

Svanen er bygget i 1994 på Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri.

Passagerkapaciteten er 98 personer. Svanen har ældre- og handicapvenlige adgangs- og toiletforhold.

Mariager Fjord er Danmarks længste egentlige fjord. Sejlturen fra Hobro til Als Odde er på 43 km (23,3 sømil) og fjorden besejles hele sommeren af ”hjuldamperen” Svanen, der lægger til i Hobro, Bramslev og Mariager.

 

ONLINE  BESTILLING !

Nu kan man bestille sine billetter, og forplejnings ønsker fra caféen, direkte her på hjemmesiden. Så er der garanteret plads og forplejning når vi ligger til kaj.

Vis man har spørgsmål til hvordan man bestiller online, er man velkommen til ringe på tlf. 98 52 46 77

Sejlturen

Med en længde på 43 km (23,3 sømil) er Mariager Fjord Danmarks længste egentlige fjord. Inderst ligger Hobro med sine hyggelige gader og livlige havn, der bl.a. byder på et enestående Lystfartøjsmuseum, Danmarks eneste GASmuseum, små cafeer og masser af stemning. Lidt uden for byen ligger Vikingecenter Fyrkat og vikingeborgen af samme navn.
 
Fra Hobro passerer man fra søsiden først Østerskoven med noget af Danmarks ældste egeskov. Siden følger på fjordens nordside de fredede Bramslev Bakker. Her blandt enebær og vilde roser er det muligt at tage madkurven med i land eller bade fra stranden, der har Blåt Flag. Mariager, Rosernes by, er et kapitel for sig. Toppede brosten og bindingsværkshuse med roser og stokroser hensætter de besøgende til svundne tider. Her kan man besøge den fascinerende gamle Birgittiner Kirke og Kloster, stige om til Veteranjernbanen eller gå på opdagelse i Danmarks Saltcenter.
 

Svanens Café

Nyd en lækker frokost undervejs på din sejltur med Svanen. Svanen står klar til at servicere dig og tilbyder, i caféen bla. lette frokostretter, kaffe og kage mv.


Trekantruten er en mulighed for at kombinere en tur med Mariager Fjords ”hjuldamper” Svanen med en togtur med Mariager - Handest Veteranjernbane og en lokal bus Handest - Hobro eller omvendt. På ruten kan et af de smukkeste stykker Danmark opleves. Turen udgår fra både Mariager og Hobro Havn.

Da der er en begrænset kapacitet på ruten, anbefales at booke online, eller bestille plads så snart som muligt på Tlf. +45 98 52 46 77.

 
Aftensejladser


Hver mandag, onsdag og fredag i juli og august (undtaget uge 33) kan du nu sejle med Svanen om aftenen og nyde dagens sidste solstråle, mens en skøn grill-menu nydes.

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser.

Afgang kl. 18.30, turen tager ca. 2 timer.

Mandage 06. Juli - 27. juli.
Afgang fra Hadsund.

Onsdage 01. juli - 26. august.
Afgang fra Mariager.

Fredage 03. juli - 21. august.
Afgang fra Hobro. Billetter skal være bestilt senest kl. 12:00 dagen før.


Lej "Hjuldamperen" Svanen - så sætter du selv kursen...

 
"Hjuldamperen" Svanen er udstyret til at transportere 98 passagerer på Mariager Fjord - som også er kendt som Danmarks Smukkeste Fjord.
 
Svanen har moderne A/V udstyr, gode adgangs og toiletfaciliteter og er dermed perfekt til at invitere familie, venner, kunder eller samarbejdspartnere på en sejltur, hvor I selv sætter kursen.
 
Konfirmationer, brylluper, fødselsdage, møder, receptioner, konferencer, jubilæums, firma events, private fester, forenings ture mv. er blot nogle få af de events vi holder på Svanen i løbet af året.

Svanens Venner 

Driftselskabet Svanen Aps

C/O Peter Bøgh
Randersvej 103
9500 Hobro
 
Driftsansvarlig: Peter Bøgh
Hjemstedskommune: Mariagerfjord
 
CVR-nr. 30 69 19 38
 
Driftselskabets formål er at forestå driften af Turbåden Svanen på Mariager Fjord og dertil beslægtet virksomhed.
Booking/reservationer og billetsalg sker primært via vores online booking eller ved direkte kontakt til Svanen på:

Tlf.: +45 98 52 46 77
Email: book@svanen.dk
I det nedenstående finder du nyttige informationer i forbindelse med brug af online booking. Du kan bl.a. læse om, hvordan vi behandler dine indtastede oplysninger, hvordan du modtager din kvittering i forbindelse med et køb og meget mere.